Help Center

Frequently Asked Questions

Tijdens de ééndaagse cursus krijg je ongeveer 8 uur les. De lesdag wordt verdeeld in blokken van 1.75 uur. Tussen de blokken door zal er een kleine koffie- en theepauze plaatsvinden, zodat er fris aan het volgende blok kan worden begonnen.

Nee, iedere universiteit heeft haar eigen selectieprocedure met een andere studiestof. Je hebt er dus helemaal niks aan om de trainingsdag voor de decentrale selectie van bijvoorbeeld de Erasmus Universiteit Rotterdam bij te wonen, als je aankomend jaar mee wilt doen met de decentrale selectie van bijvoorbeeld de Radboud Universiteit.

De lessen worden gegeven door geneeskundestudenten en tandheelkunde studenten, die in de master van hun studie zitten, en door afgestudeerde basisartsen. Daarbij streven wij ernaar dat de docenten aan dezelfde Universiteit studeren of hebben gestudeerd, waar ook jij de decentrale selectie gaat doen. Tevens zijn zij vaak geïnteresseerd dan wel gespecialiseerd in het gegeven onderwerp van dat jaar.

Ja en nee. Het hangt er natuurlijk van af welk welke moeite jij zelf in het leren voor de Decentrale Selectie stopt. Wel is de ervaring dat van de 304 leerlingen die jaarlijks tot de geneeskunde opleiding worden toegelaten 70% een vorm van training voor de decentrale selectie heeft gehad. Het is dus handig om je goed voor te bereiden. Het afgelopen jaar hebben wij een slagingspercentage van ongeveer 92% behaald, dus de training kan enorm voordelig uitpakken voor jouw kansen.

We streven naar maximaal 10 leerlingen per docent. Onze ervaring is dat juist met deze intensieve begeleiding je het beste uit jezelf haalt. Vanzelfsprekend is het mogelijk dat je met meer dan 10 leerlingen in een lokaal zit. Indien dit het geval is dan zetten wij ook meer docenten in om onze kwaliteit te waarborgen.

De cursussen zullen vooralsnog gegeven worden in Utrecht in de omgeving van station Leidsche Rijn. Dit is echter onder voorbehoud. Wij streven ernaar om 2 weken voor de trainingsdag de definitieve locatie per groep bekend te maken via de mail.

Nadat jouw universiteit de studiestof bekend gemaakt heeft, gaan wij hard aan de slag om de samenvattingen en oefenvragen voor jou te maken. Afhankelijk van de hoeveelheid studiestof ontvang je de E-books ongeveer 1-3 weken na het bekend worden van de studiestof. Uiteraard zal dit ruim voor de selectiedag zijn, zodat jij nog genoeg tijd hebt om de gehele samenvatting door te nemen en/of alle oefenvragen te maken.

Je kunt tot twee weken voor aanvang van de cursus annuleren. Let wel dat het retour krijgen van je geld slechts het geval is op het moment dat je nog geen lesmateriaal ontvangen hebt. 

Het lesmateriaal wordt ieder jaar ongeveer 2-3 weken voor aanvang van de eerste cursusdatum van de desbetreffende universiteit opgestuurd. Indien je annuleert na het ontvangen van het cursusmateriaal, behoudt DSGT het recht om het betaalde geld niet te retourneren. Indien je dus niet zo spoedig mogelijk het lesmateriaal wilt ontvangen en jij jouw annuleringsrecht met volledige restitutie wilt behouden, dan dien je dit per mail tijdig aan te geven. Op deze manier zorgt DSGT ervoor dat wij het lesmateriaal niet direct naar je verzenden, maar dat het pas binnen 2 weken voor aanvang van jouw cursusdatum verzonden zal worden. 

DSGT behoudt zich het recht, iedereen het lesmateriaal 2-3 weken voor aanvang van de eerste cursusdatum te verzenden, omdat er vanuit gegaan wordt dat iedereen er baat bij heeft dat het lesmateriaal spoedig ontvangen wordt en er zo tijdig mogelijk gestart kan worden met de voorbereidingen.