Help Center

Frequently Asked Questions

Tijdens de ééndaagse cursus krijg je ongeveer 8 uur les. De lesdag wordt verdeeld in blokken van 1.75 uur. Tussen de blokken door zal er een kleine koffie- en theepauze plaatsvinden, zodat er fris aan het volgende blok kan worden begonnen.

De lessen worden gegeven door geneeskundestudenten en tandheelkunde studenten, die in de master van hun studie zitten, en door afgestudeerde basisartsen. Daarbij streven wij ernaar dat de docenten aan dezelfde Universiteit studeren of hebben gestudeerd, waar ook jij de decentrale selectie gaat doen. Tevens zijn zij vaak geïnteresseerd dan wel gespecialiseerd in het gegeven onderwerp van dat jaar.

Ja en nee. Het hangt er natuurlijk van af welk welke moeite jij zelf in het leren voor de Decentrale Selectie stopt. Wel is de ervaring dat van de 304 leerlingen die jaarlijks tot de geneeskunde opleiding worden toegelaten 70% een vorm van training voor de decentrale selectie heeft gehad. Het is dus handig om je goed voor te bereiden. Het afgelopen jaar hebben wij een slagingspercentage van ongeveer 92% behaald, dus de training kan enorm voordelig uitpakken voor jouw kansen.

We streven naar maximaal 10 leerlingen per docent. Onze ervaring is dat juist met deze intensieve begeleiding je het beste uit jezelf haalt. Vanzelfsprekend is het mogelijk dat je met meer dan 10 leerlingen in een lokaal zit. Indien dit het geval is dan zetten wij ook meer docenten in om onze kwaliteit te waarborgen.

De cursussen zullen vooralsnog gegeven worden in Utrecht in de omgeving van station Leidsche Rijn. Dit is echter onder voorbehoud. Wij streven ernaar om 2 weken voor de trainingsdag de definitieve locatie per groep bekend te maken via de mail.