Geneeskunde Amsterdam decentrale selectie

Geneeskunde studeren Amsterdam

Wij bereiden al onze cursisten zo goed mogelijk voor op de selectietoetsen op de Vrije Universiteit Amsterdam. Dit doen wij al jaren middels onze bewezen methode. Er zal lesgegeven worden op alle onderdelen die langs komen bij de decentrale selectie.

De decentrale selectie van Geneeskunde op de vrije universiteit (VU) in Amsterdam bevat twee rondes. Bij de eerste ronde kijken ze naar je school- en/ of studieresultaten, motivatie en onderscheidende activiteiten. In de tweede ronde worden je vaardigheden getoetst, die van belang zijn om de studie geneeskunde succesvol te kunnen doorlopen. Meer informatie hierover wordt eind 2022 bekend gemaakt. In voorgaande jaren volgde je een ronde colleges en toetsten ze je cognitieve vaardigheden op onderdelen, namelijk verbaal inzicht, numeriek redeneervermogen, ruimtelijk inzicht en Nederlandse taalvaardigheid. Tijdens onze ééndaagse cursus word je volledig klaargestoomd voor de selectietoets!

Zie onderstaande planning voor de deadlines van de selectieprocedure aan de UU: 

  • 15 Januari 2023: Deadline aanmelding Geneeskunde in Studielink
  • 31 januari 2023: Deadline invullen inschrijfformulier
  • 18 maart 2023: Selectietoets in Amsterdam
  • 15 April 2023: Ontvangst rangnummer via Studielink

Let op; alleen kandidaten die hun inschrijfformulier volledig en op tijd hebben ingeleverd, maken kans om uitgenodigd te worden voor de tweede ronde. In week 9 van 2023 ontvang je een mail of je door bent naar de tweede ronde.

Gedetailleerde informatie omtrent de selectieprocedure en wat je allemaal te wachten staat, kun je vinden op de website van de Vrije Universiteit Amsterdam.

https://vu.nl/nl/onderwijs/meer-over/selectie-geneeskunde

 

Tandheelkunde Amsterdam

De decentrale selectie van Tandheelkunde op het ACTA bevat twee rondes. Bij de eerste ronde kijken ze naar je persoonlijk dossier, waarin er op drie aspecten wordt getoetst; je motivatie, school- en/of studieresultaten en behaalde prestaties / ervaringen. In de tweede ronde wordt tijdens de toetsdag je biomedische kennis getoetst op het gebied van de ontvangen studiestof. Tijdens onze ééndaagse cursus word je volledig klaargestoomd voor deze toets!

Zie onderstaande planning voor de deadlines van de selectieprocedure:

  • 15 januari 2023: Deadline aanmelding Tandheelkunde via Studielink
  • 2 februari 2023 (12:00 uur): Deadline invullen persoonlijk dossier
  • 11 februari 2023: Selectiedag
  • 15 april 2023: Ontvangst rangnummer via Studielink

Let op; alleen kandidaten die hun persoonlijk dossier volledig en op tijd hebben ingeleverd worden uitgenodigd voor de toetsen.

Gedetailleerde informatie omtrent de selectieprocedure en wat je allemaal te wachten staat, kun je vinden op de website van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam:

https://acta.nl/nl/onderwijs/bachelor-tandheelkunde/toelating