Amsterdam decentrale selectie

Geneeskunde studeren Amsterdam (UVA)

Wij bereiden al onze cursisten zo goed mogelijk voor op de selectietoetsen op de Universiteit van Amsterdam. Dit doen wij al jaren middels onze bewezen methode. 

De decentrale selectie van Geneeskunde op de universiteit van Amsterdam bevat twee toersen. Toets 1 is een studievaardighedentoets, waarbij onder andere gekeken wordt of je hoofdzaken van bijzaken kunt onderscheiden, of je logisch kunt redeneren en of je oog hebt voor detail. Voor deze toets krijg je studiestof ter voorbereiding, waarvan wij een samenvatting zullen maken! Toets 2 is een toets waarbij er getest wordt op het vermogen om vwo-basiskennis over natuurwetenschappelijke principes toe te passen in een medisch-biologische context. Voor deze toets is geen specifieke voorbereiding noodzakelijk Tijdens onze ééndaagse cursus word je volledig klaargestoomd voor de selectietoets!

Zie onderstaande planning voor de deadlines van de selectieprocedure aan de UVA;

  • 15 Januari 2024: Deadline aanmelding Geneeskunde in Studielink
  • 19 januari 2024: Studiestof van toets 1 beschikbaar
  • 10 februari 2024: Selectietoets in Amsterdam
  • 15 April 2024: Ontvangst rangnummer via Studielink

Gedetailleerde informatie omtrent de selectieprocedure en wat je allemaal te wachten staat, kun je vinden op de website van de Universiteit van Amsterdam.

https://www.uva.nl/programmas/bachelors/geneeskunde/toelatingseisen/toelating-en-inschrijven.html#9-Tijdspad

 

Tandheelkunde Amsterdam

De decentrale selectie van Tandheelkunde op het ACTA bevat twee rondes. Bij de eerste ronde kijken ze naar je persoonlijk dossier, waarin er op drie aspecten wordt getoetst; je motivatie, school- en/of studieresultaten en behaalde prestaties / ervaringen. In de tweede ronde wordt tijdens de toetsdag je biomedische kennis getoetst op het gebied van de ontvangen studiestof. Tijdens onze ééndaagse cursus word je volledig klaargestoomd voor deze toets!

Zie onderstaande planning voor de deadlines van de selectieprocedure:

  • 15 januari 2024: Deadline aanmelding Tandheelkunde via Studielink
  • 25 januari 2024 (CET 12:00 uur): Deadline invullen persoonlijk dossier
  • 3 februari 2024: Selectiedag
  • 15 april 2024: Ontvangst rangnummer via Studielink

Let op; alleen kandidaten die hun persoonlijk dossier volledig en op tijd hebben ingeleverd worden uitgenodigd voor de toetsen.

Gedetailleerde informatie omtrent de selectieprocedure en wat je allemaal te wachten staat, kun je vinden op de website van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam:

https://acta.nl/nl/onderwijs/bachelor-tandheelkunde/toelating