Over ons

DSGT is opgericht door (oud-) studenten vanuit een verlangen om selectietrainingen betaalbaar en effectiever te maken voor studenten en scholieren. Ons team bestaat voornamelijk uit master-geneeskundestudenten en basisartsen die allen met bovengemiddeld succes hun opleidingsjaren hebben afgerond en een passie hebben voor onderwijs. Het team deelt bovenal onze visie dat dit soort trainingen betaalbaar en toegankelijk dienen te zijn voor iedereen.

Onze visie

Het realiseren van de meest toegankelijke en effectieve voorbereiding op misschien wel de belangrijkste toets van jouw carrière. Wij streven ernaar dat iedereen in de mogelijkheid wordt gesteld om onze training te veroorloven en dat iedereen die onze cursus volgt, de stof tot in de puntjes zal begrijpen en kan toepassen.

Onze missie

Elke scholier of student dient in de mogelijkheid gesteld te worden om een optimale voorbereiding te hebben op de decentrale selectie geneeskunde en tandheelkunde. Het realiseren van dit doel is enkel en alleen mogelijk door jou, als toekomstige geneeskunde of tandheelkunde student, een voordelige prijs te bieden en zo goed mogelijk te helpen met het behalen van je toets.

Als (toekomstige) dokters vinden wij het belangrijk dat wij buiten het ziekenhuis een net zo grote rol kunnen spelen voor de maatschappij, als binnen het ziekenhuis. Dit maatschappelijke belang vormt dan ook één van de pilaren van ons gedachtegoed.

 

Onze docenten

Stephanie

 

Ik ben Stephanie, 25 jaar oud en dit jaar jouw projectmanager voor DSGT. Ik woon en studeer in Rotterdam. Ik zit nu in mijn laatste jaar van geneeskunde aan de Erasmus Universiteit. Eind volgend jaar hoop ik af te studeren en verder te gaan werken aan mijn carrière als kinderchirurg of -anesthesist. Vanuit mijn passie voor lesgeven, heb ik voor de functie projectmanager DSGT gekozen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat jij, jezelf zo goed mogelijk kan voorbereiden op de decentrale toets, die jouw toekomst kan gaan bepalen! Vol enthousiasme zal ik samen met de docenten jou daar zo goed mogelijk in proberen te begeleiden, zodat hopelijk jij volgend jaar geneeskunde- of tandheelkunde studeert.

 

Reer

Mijn naam is Reer. Ik ben een 23 jarige geneeskundestudent uit Utrecht. Ik zit op dit moment in mijn derde jaar. Mijn ambitie is om door te groeien tot specialist in de geneeskunde. Op dit moment ben ik erg geïnteresseerd in de gynaecologie, tropengeneeskunde en het onderwijs. Ik wil door middel van het lesgeven van studenten die meedoen aan de selectie mijn professionele vaardigheden zoals presenteren, onderwijzen en communicatie verbeteren om later toe te kunnen passen in mijn professionele carrière. Daarnaast vind ik het ook leuk om voor een groep te staan en ze te onderwijzen. Ik hoop als docent de aankomende geneeskunde studenten te begeleiden in het ontwikkelen van die specifieke strategische mindset, die nodig is om te leren hoe je de decentrale selectie efficiënt kan doorkomen, zodat ze allemaal een rangnummer kunnen bemachtigen waarmee ze deze opleiding binnenkomen.

 

Richella

 

Mijn naam is Richella, momenteel zit ik in mijn laatste jaar van Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik ben bezig met mijn laatste coschappen in het Deventer Ziekenhuis en vanuit daar wil ik mijn laatste 2 stages bij de spoedeisende hulp lopen en bij de forensische psychiatrie. Mijn interesses liggen dus ook voornamelijk bij de spoedeisende hulp en de forensische psychiatrie om daar later in te kunnen specialiseren. 

Vorig jaar heb ik ook lessen gegeven bij de DSGT en naast deze lessen geef ik ook reanimatie trainingen, bijles wiskunde en coaching. Ik vind zelf onderwijs geven leuk om te doen waardoor ik er dit jaar weer voor heb gekozen om docent te zijn bij de DSGT. Hopelijk zie ik jullie in één van de lessen en kunnen we samen ervoor zorgen dat je volledig bent voorbereid op de decentrale selectie en volgend studiejaar geneeskunde of tandheelkunde kan gaan studeren.

 

Stefania

Mijn naam is Stefania en ik kom uit Griekenland. Ik ben 25 jaar oud en ik studeer geneeskunde in Groningen. Ik zit momenteel in master jaar één aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Ik wil me later specialiseren in kindergeneeskunde of oncologie en onderwijs geven aan geneeskundestudenten. Misschien vragen jullie je af waarom ik naar Nederland ben gekomen. Het antwoord is simpel; vanuit mijn passie voor geneeskunde ben ik naar Nederland gekomen om in Groningen te studeren. Dat is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Dat is ook de reden waarom ik graag mijn kennis aan jullie wil doorgeven. Ik wil jullie graag begeleiden en helpen met de voorbereidingen voor de decentrale toets, omdat dat de eerste stap is naar het realiseren van jullie droom. Laat deze prachtige kans niet ontsnappen om jullie droom samen werkelijkheid te maken.

 

Franka

Ik ben Franka, 24 jaar oud en zit alweer in het laatste jaar van mijn opleiding Geneeskunde aan de RUG. Tegen de zomer hoop ik klaar te zijn met de opleiding en hoop ik te kunnen starten op de spoedeisende hulp om mij hier verder te ontwikkelen als arts. Tijdens mijn opleiding heb ik zeker niet stil gezeten wat betreft het lesgeven. Zo heb ik al reanimatielessen en verschillende fysiologie practica gegeven aan studenten. Ik vond dit ontzettend leuk en haal veel voldoening uit het lesgeven. Ik hoop als docent jullie terug te zien, om er samen voor te zorgen dat je goed bent voorbereid op de selectie en dat je net als ik over 6,5 jaar kan zeggen dat je bijna afgestudeerd bent als arts!

 

Varvara

Mijn naam is Varvara. Ik ben 24 jaar oud en ben Grieks (geboren en getogen). Ik woon in het mooie Leeuwarden en studeer geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Momenteel zit ik in het vierde jaar en ik begin in April met mijn vijfde jaar. Mijn interesse ligt in de pathologie, waar ik ook onderzoek doe, en psychiatrie.

Dit is mijn eerste jaar als docent bij DSGT, maar ik geef al langer taal en geneeskunde lessen. Ik geef al sinds 1,5 jaar bijles aan geneeskunde studenten die in de bachelorfase van de studie zitten en begeleid kleinschalige groepen als tutor bij het UMCG. Verder heb ik een half jaar bijles grieks gegeven via de app "italki". Ik vind lesgeven prachtig. Als student was ik zelf heel nieuwsgierig en had ik een passie voor leren. Die passie en kennis hoop ik aan jullie door te kunnen geven. 

 

Laura

Mijn naam is Laura, ik ben 26 jaar en ik zit momenteel in mijn 6e en dus laatste jaar van de opleiding geneeskunde aan de Universiteit Utrecht.
Ik heb de ambitie om later traumachirurg te worden, dus ook ik ben zeker nog niet uitgeleerd en heb nog een lange weg voor de boeg. 
Onderwijs is voor mij altijd erg belangrijk geweest, en daarom heb ik tussen mijn bachelor en master in een bestuursjaar gedaan bij de studieverening van geneeskunde, waar ik mij bezig hield met allerlei vraagstukken over het onderwijs op de faculteit. Ook heb ik altijd veel plezier gehad in lesgeven aan studenten, en dus heb ik dit een tijd gedaan op de snijzaal. Nu is het aan mij de beurt om trainingen voor DSGT te verzorgen!
Daarnaast ben ik van mening dat iedereen met de juiste motivatie om geneeskunde te gaan studeren het in zich heeft om de decentrale selectie te halen, desnoods met een laatste zetje via deze trainingen.  

 

Ahmad

Ik ben Ahmad en ik studeer nu verkorte tandheelkunde in Groningen. Ik had een lange weg te gaan om toegelaten te worden. Na een aantal pogingen is het eindelijk gelukt om tandheelkunde te studeren. In Syrië in 2014 was ik al bezig met tandheelkunde, nu acht jaar verder begin ik bijna opnieuw. Maar als er een wil is, dan is niets onmogelijk. Ik zal jullie in de selectie cursus helpen met mijn ervaring met de selectie, aangezien ik ook deze toets vaker moest doen. Tot snel! 
Suzanne
Ik ben Suzanne, 26 jaar oud en zit nu in het derde jaar van de bachelor tandheelkunde aan de ACTA.
Voor deze opleiding heb ik HBO bewegingstechnologie gestudeerd en afgerond in Den Haag. 
Het menselijk lichaam in combinatie met technische toepassingen vind ik heel interessant. Naast het studeren ben ik vrijwilliger bij de reddingsbrigade, werk ik als tandarts assistent en geef ik bijles aan middelbare scholieren.
Ik vind het erg leuk om voorlichting of les te geven aan gemotiveerde mensen. Daarom heb ik mij aangemeld als docent bij DSGT. 
Zelf heb ik voor mijn selectie ook een training gevolgd en ik hoop dat jullie hier net zoveel aan gaan hebben als ik toen. 
Silke
Ik ben Silke, 25 jaar en zit in mijn laatste jaar van de opleiding geneeskunde in Utrecht. 
Tijdens mijn coschappen huisartsgeneeskunde kwam ik erachter dat ik over een jaar (als ik ben afgestudeerd) graag huisarts wil worden. De combinatie tussen de vele verschillende ziektebeelden in een huisartsenpraktijk en het intensive patiëntencontact sprak mij heel erg aan. 
Dit is mijn eerste jaar als docent bij DSGT, maar ik heb al wel ervaring in les en bijles geven. Als bijbaantje heb ik een aantal jaar gewerkt op een huiswerkinstituut en examentrainingen gegeven. Kortom voldoende ervaring om jullie te helpen voorbereiden voor de decentrale selectie. 
Hopelijk tot snel!